Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak. Voorgevel met lijst, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel met vlechtingen. De hoge achterpuntgevels van de pa .. in Elburg

Woonhuis

Vischpoortstraat 13
8081EP Elburg
Gelderland


Beschrijving van Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak. Voorgevel met lijst, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel met vlechtingen. De hoge achterpuntgevels van de pa ..

Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak XVI B?. Voorgevel met lijst XIX A, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel met vlechtingen. De hoge achterpuntgevels van de panden 13 en 15 vormen een monumentale afsluiting van de Rozemarijnsteeg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14860
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak. Voorgevel met lijst, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel met vlechtingen. De hoge achterpuntgevels van de pa .. in Elburg

Huis met klokgevel

Vischpoortstraat 11
Elburg
Huis met klokgevel (XVIII).

Huis met trapgevel met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping

Vischpoortstraat 15
Elburg
Huis met trapgevel (XVII a) met dekstukken, toppilasters, geblokte, ontlastingsbogen en tweelichten in de zolderverdieping. Achterpuntgevel ..

Woonhuis van begane-grond met schilddak, waarin dakvenster

Rozemarijnsteeg 21
Elburg
Woonhuis van begane-grond met schilddak, waarin dakvenster. Oude roedenverdeling. Belangrijk voor de situatie van de hoekpanden Vischpoortst..

Huis met gepleisterd lijstgeveltje

Vischpoortstraat 17
Elburg
Huis met gepleisterd lijstgeveltje. Alleen begane-grond. Gesneden deur (ca. 1800) met bovenlicht, waarin gietijzeren versiering, XIX B. Hoge..

Hoekpand met zadeldak tussen ingezwenkte tuitgevels, de voorste gedekt door fronton

Ellestraat 27
Elburg
Hoekpand Vischpoortstraat. Zadeldak tussen ingezwenkte tuitgevels, de voorste gedekt door fronton. XVIII a. Gewijzigd bij restauratie omstre..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak. Voorgevel met lijst, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel met vlechtingen. De hoge achterpuntgevels van de pa .. in Elburg

Foto's (1)