Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf

Woonhuis

Achterstraat 49
6372GW Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevel van nr 49 een voormalig stalletje (thans keuken) onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak en daarachter een vlakgedekte aanbouw uit ca. 1955; tegen de zijgevel van nr 51 een in schoon metselwerk opgetrokken aanbouw met verdieping onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak; plint, (hoek)pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling. De woningen (1914), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14825
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt zadeldak

Achterstraat 30
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 30 gewijzigd) gedekt zadel..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak

Ceintuurstraat 6
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en (blauwe) muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak met wolfeinden

Achterstraat 45
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 47 gewijzigd) gedekt mansa..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak

Achterstraat 57
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt mansardedak, waarvan de dakvoet t.b.v. de zoldervensters aan de voor ..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt mansardedak

Ceintuurstraat 10
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 10 gewijzigd) gedekt mans..

Kaart & Routeplanner