Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middeleeuws huis met zadeldak tussen een puntgevel met ezelsrug en uitgekraagde hangtorentjes op de hoek en een trapgevel in Elburg

Woonhuis

Krommesteeg 11
8081EJ Elburg
Gelderland


Beschrijving van Middeleeuws huis met zadeldak tussen een puntgevel met ezelsrug en uitgekraagde hangtorentjes op de hoek en een trapgevel

Hoekpand Rozemarijnsteeg. Middeleeuws huis met zadeldak tussen een puntgevel met ezelsrug en uitgekraagde hangtorentjes op de hoek en een trapgevel. Ca. 1400, verbouwd ca.1550. Gerestaureerd ca.1958. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14787
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middeleeuws huis met zadeldak tussen een puntgevel met ezelsrug en uitgekraagde hangtorentjes op de hoek en een trapgevel in Elburg

Huis met klokgevel

Vischpoortstraat 11
Elburg
Huis met klokgevel (XVIII).

Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak. Voorgevel met lijst, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met pilasters. Achtergevel m ..

Vischpoortstraat 13
Elburg
Hoekpand Rozemarijnsteeg. Huis met hoog schilddak XVI B?. Voorgevel met lijst XIX A, parterre, verdieping en mezzanino. Deuromlijsting met p..

Woonhuis van begane-grond met schilddak, waarin dakvenster

Rozemarijnsteeg 21
Elburg
Woonhuis van begane-grond met schilddak, waarin dakvenster. Oude roedenverdeling. Belangrijk voor de situatie van de hoekpanden Vischpoortst..

Huis met klokgevel met rococoversieringen rond het topvenster

Ellestraat 39
Elburg
Huis met klokgevel (midden XVIII) met rococoversieringen rond het topvenster. Gele steentjes in de strekken. Parterre, verdieping en zolderv..

Huis met gepleisterde puntgevel met vlechtingen en toppilaster, parterre met twee zolderverdiepingen

Ellestraat 37
Elburg
Huis met gepleisterde puntgevel (XVII) met vlechtingen en toppilaster, parterre met twee zolderverdiepingen. Deur met verdiepte pilasters (X..

Kaart & Routeplanner

Route naar Middeleeuws huis met zadeldak tussen een puntgevel met ezelsrug en uitgekraagde hangtorentjes op de hoek en een trapgevel in Elburg

Foto's (20)

Alle 20 foto's weergeven