Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kaalhoef in Eindhoven

Boerderij

Abbevillelaan 17
5627MX Eindhoven
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van De Kaalhoef

"De Kaalhoef". Langgevelboerderij (XIX B) onder met riet en pannen gedekt zadeldak met wolfeind (woongedeelte) en schild (schuurgedeelte); aanbouw onder met pannen gedekt lessenaarsdak tegen kopgevel met vlechtingen van woongedeelte; achterste stuk van schuurgedeelte (tasruimte) verbreedt zich aan voorzijde met sprong. In de lange gevel aan de voorzijde in het woongedeelte twee 6-ruitsschuifvensters met luiken en deur met bovenlicht; in het schuurgedeelte staldeur met gedeeld bovenlicht 6-ruits ijzeren stalvenster, lage deeldeur, toegemetselde helft van deeldeur-opening met 6-ruits ijzeren stalvenster, recht-gesloten deeldeuren en twee stalvensters. In de kopgevel van het schuurgedeelte twee vernieuwde 3-ruits stalvensters. In de lange gevel aan de achterzijde deur met venstertje, twee 4-ruits vensters, smalle met pannen gedekte afhang, stalvenster, deeldeuren, 4-ruits stalvenster, staldeur en twee stalvensters. In de kopgevel van het woongedeelte twee kleine vensters. In de afhang tegen woongedeelte aan voor- en achterzijde een deur en in zij- en achtergevel een venster. In het woongedeelte de oorspronkelijke indeling met schouw, bedstee en kelder met opkamer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14652
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kaalhoef in Eindhoven

Annemie

Boschdijk 1006
Eindhoven
Molen. Ronde bakstenen grondkorenmolen.

Hoofdgebouw ziekenhuis De Grote Beek

Doctor Poletlaan 1
Eindhoven
Inleiding Hoofdgebouw, voormalig ADMINISTRATIEGEBOUW van het gesticht, in Neo-Renaissancestijl gebouwd in ca. 1918, vermoedelijk naar ontwe..

Kapel, thans conferentieoord (de Grote Beek)

Doctor Poletlaan 1
Eindhoven
Inleiding KAPEL annex FOYER, gelegen op de hoek van twee wegen, achter het hoofdgebouw, gebouwd in 1918 in Neo-Renaissancestijl, vermoedeli..

Voormalig ketelhuis (de Grote Beek)

Doctor Poletlaan 1
Eindhoven
Inleiding KETELHUIS op enige afstand, naast het hoofdgebouw gelegen, gebouw in ca. 1918 in Neo-Renaissancestijl, vermoedelijk naar ontwerp ..

Schoenfabriek Bata: de schoenfabriek

Europaplein 1
Best
Inleiding SCHOENFABRIEK. Nederlandse Schoen & Lederfabriek Bata inde stijlvormen van het Functionalisme gebouwd in 1934 naar ontwerp van ar..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Kaalhoef in Eindhoven

Foto's (1)