Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortgebouw met woningen van de voormalige voor de firma Mennen gebouwde lucifersfabriek in Eindhoven

Nijverheid Industrie

Bergstraat 26
5611JZ Eindhoven
Noord Brabant

Bouwjaar: 1870


Beschrijving van Poortgebouw met woningen van de voormalige voor de firma Mennen gebouwde lucifersfabriek

Poortgebouw met woningen van de voormalige, in 1870 voor de firma Mennen gebouwde lucifersfabriek. Pand, opgetrokken in rode baksteen met gepleisterde plint, met verdieping, onder met oud-Hollandse pannen gedekte dwarskap (zadeldak) tussen tuitgevels. In de voorgevel op de begane grond twee rond- gesloten T-vensters met natuurstenen vensterbank en een drietal deuren met rondgesloten bovenlicht, alle omgeven door een brede, geprofileerde stucwerklijst; brede, getoogde inrijpoort met dubbele deur en omgeven door gladde stucwerklijst. Op de verdieping een zestal, licht getoogde T-vensters met aan drie zijden een gladde stucwerk omlijsting en aan de onderzijde afgesloten door natuurstenen waterlijst. Gevel afgesloten met iets uitkragende lijst van siermetselwerk. Staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14628
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortgebouw met woningen van de voormalige voor de firma Mennen gebouwde lucifersfabriek in Eindhoven

Dubbel woonhuis met winkel. Het pand is uitgevoerd in Neo-Renaissance stijl

Kleine Berg 33
Eindhoven
Dubbel WOONHUIS met WINKEL, gebouwd in 1890 als werkplaats door beeldhouwer-architect P.J. van der Mark. Het pand is uitgevoerd in Neo-Renai..

Winkelpand, half vrijstaand

Kleine Berg 45
Eindhoven
Inleiding WINKELPAND, half vrijstaand, aan de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven. Het pand is in 1925 gebouwd naar ontwerp van C.H. d..

Kosterswoning bij Catharinakerk

Kerkstraat 1
Eindhoven
Inleiding KOSTERSWONING bij Catharinakerk, gebouwd in 1871 in Neo-Gotische stijl door P.J.H. Cuypers. Verbouwd door architect de Bever. In..

Sint-Catharinakerk

Catharinaplein 1
Eindhoven
R.K.Kerk van St. Catharina. Neogotische kruisbasiliek met twee torens, uit 1860-1867 door P.J.H.Cuypers, in 1945-1947 na oorlogsschade herst..

Eerste gloeilampenfabriek van Philips

Emmasingel 31
Eindhoven
Inleiding Voormalige TEXTIELFABRIEK, gebouwd in 1891. Na brand werd het gebouw in zijn oorspronkelijke vorm hersteld. Thans doet het gebouw..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)