Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kerktoren van de St. Jan de Doper. Overblijfsel van de middeleeuwse kerk, die in 1927 is afgebroken in Duizel

Kerkelijk Gebouw

Oude Kerkstraat 1
5525AT Duizel (gemeente Eersel)
Noord Brabant

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Kerktoren van de St. Jan de Doper. Overblijfsel van de middeleeuwse kerk, die in 1927 is afgebroken

Kerktoren. Overblijfsel van de middeleeuwse kerk van St. Jan de Doper, 1927 is afgebroken. De toren is een bakstenen bouwwerk uit de tweede helft van de XVe eeuw, met haakse steunberen, die, evenals de romp, met rondbogige en spitsbogige spaarvelden, waarin driepassen, versierd zijn. Eikenhouten klokkenstoel met drie jukken, rechte houten luidass-en met verhoogstukken en luidarmen. De stoel is voorzien van gehakte merken en gedateerd: ANNO 1741. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14584
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kerktoren van de St. Jan de Doper. Overblijfsel van de middeleeuwse kerk, die in 1927 is afgebroken in Duizel

Inventaris van de R.K. kerk H. Johannes Geboorte

Smitseind 38
Duizel (Gemeente Eersel)
R.K. kerk H. Johannes Geboorte, VANWEGE een uit 1741 daterend doopvont en een 17e eeuwse kaarsenkroon, die uit de oude kerk zijn overgebrach..

Huis "De Veste", voormalige R.K. Pastorie: een met grachten omgeven gebouw met stenen hekpalen, thans gepleisterd en gewijzigd

Groenstraat 12
Duizel (Gemeente Eersel)
Huis "De Veste", voormalige R.K. Pastorie: een met grachten omgeven gebouw met stenen hekpalen, thans gepleisterd en gewijzigd; blijkens jaa..

Landgevelboerderij

Wolverstraat 44
Duizel (Gemeente Eersel)
Iinleiding Aan de noordelijke zijde van de Wolverstraat staat de voormalige LANGGEVELBOERDERIJ, bestaande uit een hoofdgebouw parallel aan ..

Veezicht-Mijn genoegen

Postelseweg 25
Eersel
Inleiding Aan de zuidwestelijke zijde van de Postelseweg staat de kop-romp BOERDERIJ "Veezicht - Mijn genoegen", een uit omstreeks 1930 dat..

Den Herd

Hint 28
Eersel
Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, rieten wolfdak met voet van pannen. "Den Herd" genaamd.

Kaart & Routeplanner

Route naar Kerktoren van de St. Jan de Doper. Overblijfsel van de middeleeuwse kerk, die in 1927 is afgebroken in Duizel

Foto's (2)