Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Forse boerderij van het langhuistype in Eemnes

Boerderij

Meentweg 47
3755PA Eemnes
Utrecht


Beschrijving van Forse boerderij van het langhuistype

Forse boerderij van het langhuistype, de topgevel met vlechtingen gemetseld is met jaartalankers gedateerd 187, en bevat in het midden geplaatste voordeur met bovenlicht en levensboom aan weerszijden geflankeerd met vensters met grote roedenverdeling. Diverse vernieuwingen aan de zijgevel, bekapping grotendeels met riet, gedeelte met pannen gedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14513
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Forse boerderij van het langhuistype in Eemnes

Boerderij langhuistype, lage topgevel, oude roedenindeling vensters met luiken, deels smalle vensters met halve luiken, met riet gedekt

Meentweg 45
Eemnes
Boerderij langhuistype, lage topgevel 18e eeuw, oude roedenindeling vensters met luiken, deels smalle vensters met halve luiken, met riet ge..

Boerderij van het langgeveltype, met door verhouding ontstane onregelmatige kopgevel, met vlechtingen gemetseld

Meentweg 43
Eemnes
Boerderij van het langgeveltype, met door verhouding ontstane onregelmatige kopgevel, met vlechtingen gemetseld. Aan weerszijden van de voor..

Forse boerderij van het langhuistype

Meentweg 37
Eemnes
Forse boerderij van het langhuistype, de topgevel met vlechtingen gemetseld is met jaarankers gedateerd 1864 en bevat de in het midden gepla..

Boerderij van het landhuistype, voorgevel met vlechtingen gemetseld, voordeur in het midden en aan weerszijden 6-ruitsschuifvensters met luiken behang ..

Meentweg 19
Eemnes
Boerderij van het landhuistype, voorgevel met vlechtingen gemetseld, voordeur in het midden en aan weerszijden 6-ruitsschuifvensters met lui..

Boerderij van langhuistype, voorgevel met vlechtingen gemetseld, voordeur in het midden en aan weerszijden zesruitsschuifvensters

Meentweg 11
Eemnes
Boerderij van langhuistype, voorgevel met vlechtingen gemetseld, voordeur in het midden en aan weerszijden zesruitsschuifvensters. Met riet ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Forse boerderij van het langhuistype in Eemnes