Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op T-vormige plattegrond. Het brede woonhuis onder fraai rieten schilddak heeft zesruitsschuiframen en luiken. Op het erf een bakstenen schuur met rieten wolfdak "Pothoven" in Ede

Boerderij

Lunterseweg 40
6718WE Ede
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij op T-vormige plattegrond. Het brede woonhuis onder fraai rieten schilddak heeft zesruitsschuiframen en luiken. Op het erf een bakstenen schuur met rieten wolfdak "Pothoven"

Boerderij (XIX A?) op T-vormige plattegrond. Het brede woonhuis onder fraai rieten schilddak heeft zesruitsschuiframen en luiken. Op het erf een bakstenen schuur met rieten wolfdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14460
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op T-vormige plattegrond. Het brede woonhuis onder fraai rieten schilddak heeft zesruitsschuiframen en luiken. Op het erf een bakstenen schuur met rieten wolfdak "Pothoven" in Ede

Doesburgermolen

Doesburger Molenweg 5
Ede
De "Doesburgermolen". Gesloten standerdmolen uit 1507. Restauratie gereed gekomen in 1952.

Boerderij van het middenlangsdeeltype, "Engelenhove"

Kernhemseweg 6
Ede
Vermoedelijk laat 18e eeuwse, in schoon metselwerk opgetrokken boerderij van het middenlangsdeeltype onder met Hollandse pannen gedekt wolfd..

Boerderij, gelegen op het terrein van het Huis Kernhem, "Koetshuis"

Kernhemseweg 3
Ede
Boerderij (XVIII ?), gelegen op het terrein van het Huis Kernhem. Rechthoekig bouwlichaam onder een hoog zadeldak tussen puntgevels met vlec..

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7
Ede
Huis "Kernhem". Sober klassicistisch landhuis, gebouwd in 1803 ter plaatse van het middeleeuwse huis Kernhem, dat sinds 1426 een Gelders lee..

De Slijpkruik

Slijpkruikweg 54
Ede
"De Slijpbrink". Gave boerderij van 18e eeuws karakter, gerestaureerd omstreeks 1956. Hoeve van zeer oude oorsprong, reeds vermeld in 1607 ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)