Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het middenlangsdeeltype, "Engelenhove" in Ede

Boerderij

Kernhemseweg 6
6718ZB Ede
Gelderland

Bouwjaar: vermoedelijk laat 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het middenlangsdeeltype, "Engelenhove"

Vermoedelijk laat 18e eeuwse, in schoon metselwerk opgetrokken boerderij van het middenlangsdeeltype onder met Hollandse pannen gedekt wolfdak; kopgevels met vlechtingen; zijgevels van woongedeelte ca. 1900 enigszins verhoogd. In de voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht en twee 3-ruits- en een 6-ruits-schuifraam (ramen) met luiken : dakkapel uit ca. 1920. In de linker zijgevel (gekoppelde) 4-ruits draairamen met luiken, kelderlicht en deur in woongedeelte; boven de dakvoet uitstekende dubbele deur en twee getoogde stalraampjes in schuurgedeelte. In de achtergevel getoogde deeldeuren met aan weerszijden een rond stalraam en een stel getoogde dubbele staldeuren, en erboven een hooiluik. In de rechter zijgevel rechthoekige betonnen stalramen. Op het erf een losse middenlangsdeel schuur (voorm.schaapskooi; XIX B) onder met riet en Hollandse pannen gedekt wolfdak; zijgevels in schoon metselwerk; kopgevels van gepotdekselde houten delen op bakstenen plint en met rechtgesloten dubbele deuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14455
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het middenlangsdeeltype, "Engelenhove" in Ede

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7
Ede
Huis "Kernhem". Sober klassicistisch landhuis, gebouwd in 1803 ter plaatse van het middeleeuwse huis Kernhem, dat sinds 1426 een Gelders lee..

Boerderij, gelegen op het terrein van het Huis Kernhem, "Koetshuis"

Kernhemseweg 3
Ede
Boerderij (XVIII ?), gelegen op het terrein van het Huis Kernhem. Rechthoekig bouwlichaam onder een hoog zadeldak tussen puntgevels met vlec..

De Slijpkruik

Slijpkruikweg 54
Ede
"De Slijpbrink". Gave boerderij van 18e eeuws karakter, gerestaureerd omstreeks 1956. Hoeve van zeer oude oorsprong, reeds vermeld in 1607 ..

Boerderij op T-vormige plattegrond. Het brede woonhuis onder fraai rieten schilddak heeft zesruitsschuiframen en luiken. Op het erf een bakstenen schu ..

Lunterseweg 40
Ede
Boerderij (XIX A?) op T-vormige plattegrond. Het brede woonhuis onder fraai rieten schilddak heeft zesruitsschuiframen en luiken. Op het erf..

Doesburgermolen

Doesburger Molenweg 5
Ede
De "Doesburgermolen". Gesloten standerdmolen uit 1507. Restauratie gereed gekomen in 1952.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)