Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Goed bewaarde boerderij onder hoog, rieten wolfdak in Ede

Boerderij

Driehoek 32
6711DJ Ede
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Goed bewaarde boerderij onder hoog, rieten wolfdak

Goed bewaarde boerderij (XVIII ?) onder hoog, rieten wolfdak. Gepleisterde voorgevel, waarin vensters met onderluiken en schuiframen met kleine roedenverdeling. Achtergevel met gepotdekselde houten delen. Bij de boerderij, die in gebruik is als oudheidkamer van de vereniging "Oude Ede, een bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14451
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Goed bewaarde boerderij onder hoog, rieten wolfdak in Ede

Oude Kerk

Grotestraat 58
Ede
Ned. Herv. Kerk. Rijzige, laat-gotische kruiskerk, gebouwd in de loop van de 15e en het begin van de 16e eeuw nadat in 1420 een romaanse voo..

Pand met gepleisterde gevel. Goede vensters en deur. Stoeppaal met kettingen. Keitjesstoep, lindeboom

Notaris Fischerstraat 25
Ede
Pand, vermoedelijk stammend uit het begin der 19e eeuw. Gepleisterde gevel. Goede vensters en deur. Stoeppaal met kettingen. Keitjesstoep, l..

Fischershuis

Notaris Fischerstraat 27
Ede
"Fischershuis". Pand, vermoedelijk stammend uit het tweede kwart der 19e eeuw, met gepleisterde gevel en bekroond door fronton. Goede venste..

De Linden

Notaris Fischerstraat 29
Ede
Huis "De Linden". Pand vermoedelijk stammend uit het tweede kwart der 19e eeuw, met gepleisterde gevel en bekroond door fronton. Goede venst..

Een gietijzeren gedenkzuil op de top van de Paasheuvel in de vorm van een dikke vierkante, conisch toelopende zuil, bekroond met een urn. De zuil is g ..

Gedenkzuil op top Paasheuvel a/d Paasbergerweg
Ede
Een gietijzeren gedenkzuil op de top van de Paasheuvel in de vorm van een dikke vierkante, conisch toelopende zuil, bekroond met een urn. De..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)