Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schaapskooien op de Zuid-Ginkel in Ede

Boerderij

Schaapskooi op Ginkelse heide
6710AA Ede
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1965 (restauratie)


Beschrijving van Schaapskooien op de Zuid-Ginkel

Schaapskooien op de Zuid-Ginkel. Ca. 1965 gerestaureerde schaapskooi (XIX B) onder met riet en Hollandse pannen gedekt schilddak, dat bij de schuine zijden van de driezijdig gesloten einden oploopt tot boven de dubbele deuren in de eindgevels; wanden opgetrokken in schoon metselwerk en aan de lange zijden voorzien van een zestal steunbeertjes ter hoogte van de schoren van de kapconstructie. Kleine (ca. 1965 gerestaureerde) schaapskooi (XIX B) onder met riet en Hollandse pannen gedekt schilddak, dat bij de schuine zijden van de driezijdig gesloten einden oploopt tot boven de dubbele deuren in de eindgevels; wanden van gepotdekselde houten delen op betonnen plint. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14450
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schaapskooien op de Zuid-Ginkel in Ede

Terrein waarin een urnenveld

Groot Ginkelseweg, bij
Ede
Terrein waarin een urnenveld. Datering: Bronstijd en/of IJzertijd. V monument 9 (Groot Ginkel). Het perceel Ede C-2541 wordt afgevoerd en he..

Terrein waarin drie grafheuvels. Sporen van bewoning uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd, vuursteen vindplaatsen uit het Palaeolithicum ..

Wijde Veldweg, bij
Ede
TERREIN waarin 3 grafheuvels. Sporen van bewoning uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd, vuursteen vindplaatsen uit het Palaeoli..

Terrein waarin twee Grafheuvels

Heidebloemallee, bij
Ede
2 Grafheuvels. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. VI monument 10 (De Ginkel). De redengevende omschrijving is geworden: 2 Grafheuvels. H..

Schaapskooi onder met riet en Hollandse pannen gedekt schilddak. "De Kreel"

Schaapskooi op Eder Heide
Ede
Ten dele vernieuwde schaapskooi (XIX B) onder met riet en Hollandse pannen gedekt schilddak, dat bij de schuine zijden van de driezijdig ges..

Grafheuvel met 10 meter zone

Ginkelse Heide
Ede
Grafheuvel met 10 meter zone. Datering Neolithicum.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schaapskooien op de Zuid-Ginkel in Ede

Foto's (5)