Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in IJzendoorn

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 30
4053HN IJzendoorn (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland

Bouwjaar: kort na 1384


Beschrijving van Hervormde Kerk

Herv. Kerk. Eenbeukig gotische dorpskerk, waarvan de bouw begon kort na 1384. Het schip en het hogere koor beide overdekt door houten tongewelven; waarvan dat over het schip dagtekent van de restauratie en oorlogsbeschadiging in 1944-'45. De kerk bezit: een preekstoel, tweede kwart 17e eeuw, waaraan koperen lezenaar en een herenbank met overhuiving en gesneden alliantiewapen,18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14280
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in IJzendoorn

Toren van de Hervormde Kerk met klok van anonieme gieter uit 1527

Dorpsstraat 30
IJzendoorn (Gemeente Neder Betuwe)
Toren. Laat-gotisch bouwwerk, waarvan de geledingen versierd worden door spitsboognissen. Tegen de zuidzijde een traptoren. Klokkenstoel met..

Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond met links onderkelderd woonhuis. 18e-eeuws karakter dat een met riet gedekt zadeldak draagt. Rechts ee ..

Wijenburgsestraat 11
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Gepleisterde boerderij op T-vormige plattegrond met links onderkelderd woonhuis. 18e eeuws karakter dat een met riet gedekt zadeldak draagt...

Boerderij 't Alverlies

Hogeveldseweg 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Boerderij "'t Alverlies"; landschappelijk fraai gelegen, witgepleisterde boerderij (XIX A) van het middenlangsdeeltype met dwarsgeplaatst vo..

Boerderij De Tekkenburg

Wijenburgsestraat 6
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
"De Tekkenburg": op een verheven terrein gelegen, kapitale boerderij van het middenlangsdeeltype (XIX B) opgetrokken in baksteen op gecement..

Boerderij

Waalbandijk 39
Boven Leeuwen (Gemeente West Maas en Waal)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, waarvan het met een rieten zadeldak tussen puntgevels gedekte woongedeelte, dat mogelijk ook delen van een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)