Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Den IJver in Echteld

Boerderij

Waalbandijk 68
4054MG Echteld (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij Den IJver

Boerderij "den IJver". Karakteristieke 18e eeuwse hoeve, waarvan woongedeelte en stal, beide onder rieten daken een T-vormige plattegrond uitmakend. Het gepleisterde woonhuis heeft thans een 19e eeuws karakter met vensters, voorzien van luiken en zesruitsschuiframen en een dubbele deur met panelen en gietijzeren levensboom in het bovenlicht. Stal vernieuwd in 1877, daarnaast een kleinere stal uit dezelfde tijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14270
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Den IJver in Echteld

Toren van de Hervormde Kerk

Ooisestraat 1
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Toren der Herv. Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk uit 1835 met korte ingesnoerde naaldspits. Klokkenstoel met klok van J. Fremy, 1679, diam..

Hervormde Kerk en inventaris

Ooisestraat 1
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Herv. Kerk. Eenbeukige dorpskerk, waarvan het in oorsprong romaanse schip muren van tuf en veldkeien en aan de zuidzijde een romaans poortje..

Boerderij De Tekkenburg

Wijenburgsestraat 6
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
"De Tekkenburg": op een verheven terrein gelegen, kapitale boerderij van het middenlangsdeeltype (XIX B) opgetrokken in baksteen op gecement..

kasteel buitenplaats

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 1 KASTEEL. Bakstenen gebouw op nagenoeg vierkante plattegrond. Het onderkelderde complex bestaat uit drie ongeveer ..

tuin park landgoed

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. De dubbele grachtenstructuur rond kasteel en voorplein zal dateren uit de bouwtijd van het kasteel...

Kaart & Routeplanner