Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk en inventaris in Echteld

Kerkelijk Gebouw

Ooisestraat 1
4054ML Echteld (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van Hervormde Kerk en inventaris

Herv. Kerk. Eenbeukige dorpskerk, waarvan het in oorsprong romaanse schip muren van tuf en veldkeien en aan de zuidzijde een romaans poortje in klaverbladvormige omlijsting bezit. Het drie traveeën diepe, gotische koor is met tufsteen bekleed en heeft een driezijdige sluiting. De kerk is gerestaureerd omstreeks 1958. Tot de inventaris behoren: een eenvoudige, 19e eeuwse preekstoel met lezenaarsarm, eerste helft 17e eeuw; een graftombe in het koor voor Reinold van Wijhe, 1657; een grafzerk, 1663. Eenklaviers orgel. De bouw van dit orgel werd opgedragen aan A.F.G. Heyneman maar na diens overlijden gebouwd en in 1806 opgeleverd door A. Meere. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14267
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk en inventaris in Echteld

Toren van de Hervormde Kerk

Ooisestraat 1
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Toren der Herv. Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk uit 1835 met korte ingesnoerde naaldspits. Klokkenstoel met klok van J. Fremy, 1679, diam..

kasteel buitenplaats

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 1 KASTEEL. Bakstenen gebouw op nagenoeg vierkante plattegrond. Het onderkelderde complex bestaat uit drie ongeveer ..

tuin park landgoed

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. De dubbele grachtenstructuur rond kasteel en voorplein zal dateren uit de bouwtijd van het kasteel...

kasteel buitenplaats

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 3: BOUWHUIS. Ten oosten van het kasteel, aan het voorplein ligt een bakstenen gebouw van één bouwlaag op rechthoe..

tuin park landgoed

Voorstraat 2
Echteld (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving onderdeel 4: BRUG. Bakstenen brug, als verbinding tussen oprijlaan en voorplein. Oorspronkelijk midden 19de eeuw. Gedeeltelijk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)