Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgerekte bakstenen hoeve onder pannen zadeldak. Aan de achterzijde haaks op de boerderij gebouwde wagenschuur onder pannen zadeldak in Echt

Boerderij

Bosserhof 1
6101XM Echt (gemeente Echt Susteren)
Limburg

Bouwjaar: 1767 (jaartalankers)


Beschrijving van Langgerekte bakstenen hoeve onder pannen zadeldak. Aan de achterzijde haaks op de boerderij gebouwde wagenschuur onder pannen zadeldak

Langgerekte bakstenen hoeve onder pannen zadeldak. In de puntgevel aan de voorzijde jaartalankers: 1767. Aan de achterzijde haaks op de boerderij gebouwde wagenschuur onder pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14253
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgerekte bakstenen hoeve onder pannen zadeldak. Aan de achterzijde haaks op de boerderij gebouwde wagenschuur onder pannen zadeldak in Echt

Leonardusmolen

Molenweg 80
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
In 1866 gebouwde bakstenen korenmolen op belt. Even buiten de kern van Maasbracht op belt gelegen korenmolen van drie verdiepingen met de ..

Villa

Havenstraat 17
Maasbracht (Gemeente Maasgouw)
Inleiding De villa aan de Havenstraat 17 te Maasbracht is aan het eind van de negentiende eeuw gebouwd in de stijl van het ECLECTICISME met..

Caulitenklooster

Caulitenstraat 12
Sint Joost (Gemeente Echt Susteren)
V.m. CAULITENKLOOSTER. Rechthoekig gebouw met aan een zijde een rij hoge spitsboogvensters, XIV?; afgedekt met een wolfdak.

Zeshoekige gebastionneerde vesting

-
Stevensweert (Gemeente Maasgouw)
Aan de regelmatige zeshoekige gebastionneerde vesting. XVII, herinnert nog de eigenaardige stervormige aanleg der straten. De hoofdstraat ve..

Wegkruis

Wegkruis op hoek Kerkweg
Echt (Gemeente Echt Susteren)
Wegkruis

Kaart & Routeplanner