Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder aan de achterzijde afgewolfd grotendeels met riet gedekt zadeldak in Dwingeloo

Boerderij

Westeinde 51
7991RT Dwingeloo (gemeente Westerveld)
Drenthe

Bouwjaar: 1838


Beschrijving van Boerderij onder aan de achterzijde afgewolfd grotendeels met riet gedekt zadeldak

BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, op rechthoekig grondplan, die zich bij bedrijfsgedeelte met sprong verbreedt, onder aan achterzijde afgewolfd zadeldak, grotendeels riet gedekt (strook pannen aan achterzijde). Linkergedeelte woonhuis onderkelderd. Vensters (op een na) recentelijk ontdaan van 6-ruitsroedenindeling. Vlechtingen langs topgevel, waarin twee venstertjes. In zijgevels mestdeuren, halfronde stalvensters met gietijzeren traceringen, kelderlicht met diefijzers en een stel baanderdeuren. Inwendig constructie bedrijfsgedeelte d.m.v. ankerbalkgebint. IJzeren staafankers. Op het erf deels gepotdekselde, deels met riet beklede en door riet en pannen gedekte schuur; bakhuisje onder pannen gedekt zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14237
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder aan de achterzijde afgewolfd grotendeels met riet gedekt zadeldak in Dwingeloo

Zijlangsdeelboerderij onder aan de voorzijde even afgewolfd rieten schilddak

Westeinde 49
Dwingeloo (Gemeente Westerveld)
19e eeuwse (voormalige) BOERDERIJ van het zijlangsdeeltype op rechthoekige plattegrond, onder aan de voorzijde even afgewolfd rietgedekt sch..

Daglonerswoning met klein bedrijfsgedeelte onder met pannen gedekt zadeldak

Westeinde 53
Dwingeloo (Gemeente Westerveld)
Eenvoudige, 19e-eeuwse daglonerswoning op rechthoekige plattegrond, met klein bedrijfsgedeelte, onder pannen gedekt zadeldak, dat aan de ing..

Oldengaerde 07 Oldengaerde, daglonerswoning

Westeinde 53
Dwingeloo (Gemeente Westerveld)
Omschrijving onderdeel 7: DAGLONERSWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw staat, even buiten de singel, een vermoedelijk vroeg-19de-eeuws..

Dwarsdeelboerderij onder aan de voorzijde even afgewolfd rieten schilddak

Westeinde 43
Dwingeloo (Gemeente Westerveld)
Eenvoudige 19e eeuwse boerderij van het dwarsdeeltype, op rechthoekige plattegrond. Woon- en bedrijfsgedeelte worden gedekt door een aan de ..

Nyengaerde

Westeinde 14
Dwingeloo (Gemeente Westerveld)
Inleiding Herenhuis gebouwd in 1930 in een traditionalistische stijl. Gevelsteen met opschrift: de eerste steen gelegd door I.E.C. Westra v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)