Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In de gepleisterde .. in Hank

Boerderij

Voogdwerfschesteeg 2
4273LG Hank (gemeente Werkendam)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In de gepleisterde ..

Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur, 18e eeuw. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In de gepleisterde voorgevel zes sierankers. De moderne schuur valt niet onder de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14219
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt wolfdak. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. In de gepleisterde .. in Hank

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekselde houten delen. voor ..

Jachtlaan 44
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, 19e eeuw. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekseld..

Boerderij. Woonhuis met rieten wolfdak. Opkamer links. Stal van hout en steen onder rieten zadeldak

Kerkstraat 52
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij uit de 18e eeuw. Woonhuis met rieten wolfdak. Opkamer links. Stal van hout en steen onder rieten zadeldak.

Zuidhollandse Molen

Hellegatsweg 4
Hank (Gemeente Werkendam)
Molen "Zuid Hollandsche Molen". Achtkante watermolen op stenen voet, romp en kap met riet gedekt. Bouwjaar 1791.

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel

Dussen Dijk 29
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel: 1759. V..

Boerderij onder rieten wolfdak, met dwarshuis en oorspronkelijk ook dwarsdeel

Hoek 47
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij onder rieten wolfdak, met dwarshuis en oorspronkelijk ook dwarsdeel (gewijzigd). Schuiframen met kleine roedenverdeling. Jaaranker..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)