Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde boerderij van het langgeveltype onder rieten wolfdak, dat aan de linkerzijde tegen een puntgevel aansluit. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen in Hank

Boerderij

Visserskade 44
4273GL Hank (gemeente Werkendam)
Noord Brabant

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Gepleisterde boerderij van het langgeveltype onder rieten wolfdak, dat aan de linkerzijde tegen een puntgevel aansluit. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen

Gepleisterde boerderij van het langgeveltype onder rieten wolfdak, dat aan de linkerzijde tegen een puntgevel aansluit. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen. In oorsprong wellicht 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14218
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde boerderij van het langgeveltype onder rieten wolfdak, dat aan de linkerzijde tegen een puntgevel aansluit. Vensters met luiken en zes- en vierruitsschuiframen in Hank

Boerderij. Woonhuis met rieten wolfdak. Opkamer links. Stal van hout en steen onder rieten zadeldak

Kerkstraat 52
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij uit de 18e eeuw. Woonhuis met rieten wolfdak. Opkamer links. Stal van hout en steen onder rieten zadeldak.

Zuidhollandse Molen

Hellegatsweg 4
Hank (Gemeente Werkendam)
Molen "Zuid Hollandsche Molen". Achtkante watermolen op stenen voet, romp en kap met riet gedekt. Bouwjaar 1791.

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekselde houten delen. voor ..

Jachtlaan 44
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, 19e eeuw. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekseld..

Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt wolfdak. Vensters met ..

Voogdwerfschesteeg 2
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur, 18e eeuw. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt w..

Schuur

Hooge Polderweg 3
Werkendam
Inleiding. SCHUUR, in 1906 opgetrokken in een streek-eigen bouwtrant, waarschijnlijk in opdracht van de Werkendamse Landverbeteringsmaatsch..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)