Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekselde houten delen. voorgevel met vlechtingen in Hank

Boerderij

Jachtlaan 44
4273LE Hank (gemeente Werkendam)
Noord Brabant

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekselde houten delen. voorgevel met vlechtingen

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, 19e eeuw. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekselde houten delen. voorgevel met vlechtingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14216
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm. Rieten wolfdak, stalgedeelte ten dele van gepotdekselde houten delen. voorgevel met vlechtingen in Hank

Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt wolfdak. Vensters met ..

Voogdwerfschesteeg 2
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij van de Vlaamse schuurgroep in de West-Brabantse vorm met losse schuur, 18e eeuw. Het woonhuis draagt een hoog, met pannen gedekt w..

Boerderij. Woonhuis met rieten wolfdak. Opkamer links. Stal van hout en steen onder rieten zadeldak

Kerkstraat 52
Hank (Gemeente Werkendam)
Boerderij uit de 18e eeuw. Woonhuis met rieten wolfdak. Opkamer links. Stal van hout en steen onder rieten zadeldak.

Zuidhollandse Molen

Hellegatsweg 4
Hank (Gemeente Werkendam)
Molen "Zuid Hollandsche Molen". Achtkante watermolen op stenen voet, romp en kap met riet gedekt. Bouwjaar 1791.

Gepleisterde boerderij van het langgeveltype onder rieten wolfdak, dat aan de linkerzijde tegen een puntgevel aansluit. Vensters met luiken en zes- en ..

Visserskade 44
Hank (Gemeente Werkendam)
Gepleisterde boerderij van het langgeveltype onder rieten wolfdak, dat aan de linkerzijde tegen een puntgevel aansluit. Vensters met luiken ..

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel

Dussen Dijk 29
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel: 1759. V..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)