Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel in Dussen

Boerderij

Dussen Dijk 29
4271XL Dussen (gemeente Werkendam)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1759


Beschrijving van Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel: 1759. Voorgevel met vijf sierankers. Rieten wolfdak, stalgedeelte van gepotdekselde houten delen. Tongewelfde kelder, authentieke dorsvloer in de stal. Op het erf een uit steen en hout opgetrokken schuur met rieten schilddak en een uit hout met rieten vullingen bestaande schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14205
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late vlaamse schuurvorm, gedateerd met jaartalanker in de gepleisterde voorgevel in Dussen

Boerderij onder rieten wolfdak, met dwarshuis en oorspronkelijk ook dwarsdeel

Hoek 47
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij onder rieten wolfdak, met dwarshuis en oorspronkelijk ook dwarsdeel (gewijzigd). Schuiframen met kleine roedenverdeling. Jaaranker..

Kortgevelboerderij

Korn 12
Dussen (Gemeente Werkendam)
Inleiding KORTGEVELBOERDERIJ MET DWARSDEEL, gelegen aan de oostzijde van de Kornse dijk, buiten de bebouwde kom van Dussen, in de buurtscha..

Boerderij van het dwarsdeeltype met invloed van de late vlaamse schuurvorm

Korn 26
Dussen (Gemeente Werkendam)
BOERDERIJ van het dwarsdeeltype met invloed van de late Vlaamse schuurvorm, gedateerd in jaartalanker: 1767. Met riet gedekt wolfdak. Voorge..

Boerderij onder hoog rieten wolfdak

Muilkerk 28
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij, eerste helft 19e eeuw, onder hoog rieten wolfdak. Voorgevel met venster waarin 16- en 20-ruitsschuiframen. Vensters zijgevel met ..

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak

Korn 42
Dussen (Gemeente Werkendam)
Boerderij uit de 18e of eerste helft van de 19e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen. Links onderkelderd. Stroomlaa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)