Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen met 20- en 25-ruitsroedenverdeling. Deur uit de bouwtijd met eenvoudig bovenlicht in Den Dungen

Boerderij

Hooidonksestraat 13
5275HV Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1835


Beschrijving van Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen met 20- en 25-ruitsroedenverdeling. Deur uit de bouwtijd met eenvoudig bovenlicht

Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak, 1835. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen met 20- en 25-ruitsroedenverdeling. Deur uit de bouwtijd met eenvoudig bovenlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14193
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen met 20- en 25-ruitsroedenverdeling. Deur uit de bouwtijd met eenvoudig bovenlicht in Den Dungen

Boerderij, onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen

Paterstraat 63
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij, blijkens jaartalankers uit 1840; onder met riet en pannen gedekt wolfdak. In de voorgevel vensters met 20-ruitsschuiframen.

Boerderij onder met riet en pannen gedekt schilddak, dat aan de achterzijde is afgewolfd. Hoekhuis van het kortgeveltype met dwarsdeel

Hooidonksestraat 3A
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
17e eeuwse boerderij onder met riet en pannen gedekt schilddak, dat aan de achterzijde is afgewolfd. Hoekhuis van het kortgeveltype met dwar..

Boerderij van het langgeveltype. Woonhuis en stal onder een pannen zadeldak tussen puntgevels. Lagere aanbouw onder zadeldak tegen de achtergevel. In ..

Paterstraat 39
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij van het langgeveltype, 19e eeuw. Woonhuis en stal onder een pannen zadeldak tussen puntgevels. Lagere aanbouw onder zadeldak tegen..

Boerderij, ten dele gepleisterd, van het langgeveltype. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In de zijgevel deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. ..

Paterstraat 38
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij, ten dele gepleisterd, van het langgeveltype, 19e eeuw. Met riet en pannen gedekt wolfdak. In de zijgevel deuromlijsting met hoofd..

boerderij

Hooidonk 2
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Inleiding Bakstenen SCHOORSTEEN, oorspronkelijk behorende bij een glazen kas die in 2006 op de historische buitenplaats Hindersteyn te Lang..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)