Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Remigius in Duiven

Kerkelijk Gebouw

Remigiusplein 4
6921BL Duiven
Gelderland

Bouwjaar: 12e eeuw 1100 12e eeuw
Architect: J. Cuypers en Jan Stuyt


Beschrijving van Remigius

R.K. Kerk (H. Remigius). Laatgotische dorpskerk, waarvan in de oude toestand bewaard de 12e eeuwse toren met in romaniserende vormen ca. 1500 uitgevoerde klokkenverdieping en hoge spits, alsmede het in Nederrijns-laatgotische trant opgetrokken pseudobasilicale schip. Natuurstenen zuilen, kruisribgewelven op fraai gebeeldhouwde kraagstenen. Het koor is in 1910 door een groter neogotisch presbyterium vervangen. Mechanisch torenuurwerk, later voorzien van electrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14175
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Remigius in Duiven

Woonhuis

Rijksweg 52
Duiven
Inleiding Dit WOONHUIS is in 1908 in opdracht van C.C.G. Otten gebouwd naar een ontwerp in overgangsarchitectuur van de bouwmeesters Mulder..

Hoeve 't Hoge Veld

Rijksweg 62
Duiven
Hoeve "'t Hoge Veld". Schilderachtige hofstede, oostelijk van het dorp aan de met de bomen omzoomde weg. T-vormige plattegrond, woongedeelte..

Hoeve met T-vormige plattegrond

Ploenstraat 30
Duiven
Mooi gesitueerde hoeve ten westen van de Magerhorst. T-vormige plattegrond. Gepleisterd woongedeelte (XIXa?) met opkamer, roedenverdeling ui..

De Magerhorst

Ploenstraat 48
Duiven
"De Magerhorst". Terzijde van het geheel gewijzigde restant van het huis, thans als boerderij in gebruik, een achthoekige, bakstenen trapto..

Boerderij

Heiliglandsestraat 6
Groessen (Gemeente Duiven)
Boerderij (XIX A).

Kaart & Routeplanner


Foto's (36)

Alle 36 foto's weergeven