Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nieuw huis opgebouwd met behoud van oude lijstgevel. Vijf traveeën brede gevel van gele baksteen op natuurstenen plint in Nieuwerkerk

Woonhuis

Kerkring 9
4306CJ Nieuwerkerk (gemeente Schouwen Duiveland)
Zeeland

Bouwjaar: midden 18e eeuw


Beschrijving van Nieuw huis opgebouwd met behoud van oude lijstgevel. Vijf traveeën brede gevel van gele baksteen op natuurstenen plint

Nieuw huis, in de bocht van de Ring, opgebouwd met behoud van oude lijstgevel, midden XVIII. Vijf traveeën brede gevel van gele baksteen op natuurstenen plint. De van boven licht getoogde vensters hebben hanekammen van donkerrode baksteen. Deuromlijsting, deurkalf, voordeur en hoekconsoles kroonlijst XVIII. Dakvensters en vensterindeling gewijzigd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14166
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nieuw huis opgebouwd met behoud van oude lijstgevel. Vijf traveeën brede gevel van gele baksteen op natuurstenen plint in Nieuwerkerk

Johanneskerk

Kerkplein 2
Nieuwerkerk (Gemeente Schouwen Duiveland)
Ned.Herv.Kerk. Overgebleven gedeelte van de in 1490 collegiaal gemaakte kerk (schip in 1583 afgebroken). Koor XVd met zuidelijke dwarsarm en..

Johannes Evangelist: vrijstaande kerktoren

Kerkring 2
Nieuwerkerk (Gemeente Schouwen Duiveland)
Vrijstaande kerktoren VANWEGE torenklok. De vrijstaande kerktoren is in de oorlog opgeblazen en in 1975 weer opgebouwd. De torenklok was ee..

Huis met verdieping

Hoge Kerkstraat 3
Nieuwerkerk (Gemeente Schouwen Duiveland)
Huis met verdieping. Vijf traveeën brede lijstgevel XVIII B. Deuromlijsting met gepaneleerde posten. Dakkapellen. Licht getoogde benedenven..

Huis waarvan de van vlechtingen voorziene tuitgevel

Hoge Kerkstraat 14
Nieuwerkerk (Gemeente Schouwen Duiveland)
Huis waarvan de van vlechtingen voorziene tuitgevel door jaartalankers gedateerd is: 1742; vensterindeling van later datum.

Huis met geverfde ingezwenkte halsgevel

Hoge Kerkstraat 16
Nieuwerkerk (Gemeente Schouwen Duiveland)
Huis met geverfde ingezwenkte halsgevel XVIII. Hoger achtergedeelte dat in donkerrode baksteen in gele achtergevel gedateerd is: 1762.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)