Meer dan 63.000 rijksmonumenten


R.K. Kerk vanwege de zich in de toren bevindende klokkenstoel met klok van P. van Trier en J. Philipsen in Deest

Kerkelijk Gebouw

Grotestraat 15
6653BJ Deest (gemeente Druten)
Gelderland

Bouwjaar: 1640


Beschrijving van R.K. Kerk vanwege de zich in de toren bevindende klokkenstoel met klok van P. van Trier en J. Philipsen

R.K. Kerk vanwege de zich in de toren bevindende klokkenstoel met klok van P. van Trier en J. Philipsen, 1640, diam. 79 cm. Mechanisch torenuurwerk. Eenklaviers orgel, ca. 1855 gebouwd door J.J. Vollebregt voor de kapel van de Zusters Dochters van Maria en Jozef aan de Choorstraat te 's-Hertogenbosch. In 1952 geplaatst in de nieuwe kerk te Deest. Het front van het orgel bleef in 's-Hertogenbosch. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14157
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van R.K. Kerk vanwege de zich in de toren bevindende klokkenstoel met klok van P. van Trier en J. Philipsen in Deest

Steenoven "Vogelsangh"

Munnikhofsestraat 33
Deest (Gemeente Druten)
Inleiding STEENOVEN "Vogelsangh" uit 1919. Deze langgerekte oven op rechthoekig grondplan is van het type gesloten continu-ringoven met sch..

deest aan het water; vriezeweg

deest aan het water; vriezeweg
druten
Terrein met kampementen en nederzettingen uit respectievelijk het mesolithicum en het neolithicum.

De Oude Dries

Kweldam 38
Deest (Gemeente Druten)
"De Oude Dries". Boerderij, op een der staafankers van het woonhuis gedateerd: 1837. Het zeven assen brede woonhuis is dwars op de stal gebo..

Dijkmagazijn

Waalbandijk 62
Deest (Gemeente Druten)
Inleiding Aan de Waalbandijk, ten noordoosten van het dorp Afferden en ten oosten van het landgoed "De Drie Waaijen" staat binnendijks tege..

De Drie Waaijen: boerderij

Waalbandijk 66
Afferden (Gemeente Druten)
Omschrijving BOERDERIJ "DE DRIE WAAIJEN" uit 1894 (gevelsteen) bestaande uit een villa-achtig voorhuis met aan de noordoostelijke zijde een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)