Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwarshuis en langsdeel onder rieten wolfdak. Kruiskozijn met onderluiken in Drunen

Boerderij

Fellenoord 4
5151RE Drunen (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: laatste helft 17e eeuw 1650 laatste helft 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met dwarshuis en langsdeel onder rieten wolfdak. Kruiskozijn met onderluiken

Boerderij met dwarshuis en langsdeel onder rieten wolfdak. Kruiskozijn met onderluiken. Tweede helft 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14141
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwarshuis en langsdeel onder rieten wolfdak. Kruiskozijn met onderluiken in Drunen

Boerderij van het Langstraatse dwarsdeeltype, onder rieten wolfdak; ramen met kleine roedenverdeling en luiken; afzonderlijke schuur van hout en riet ..

Giersbergen 2A
Drunen (Gemeente Heusden)
Boerderij van het Langstraatse dwarsdeeltype, onder rieten wolfdak; ramen met kleine roedenverdeling en luiken; afzonderlijke schuur van hou..

Voormalige kortgevelboerderij met middenlangsdeel onder rieten zadeldak met wolfseinden

Grotestraat 47
Drunen (Gemeente Heusden)
Inleiding Voormalige KORTGEVELBOERDERIJ met middenlangsdeel onder rieten zadeldak met wolfseinden. Het pand is opgetrokken in Ambachtelij..

Gemeentehuis in de stijl van de Delftse School

Raadhuisplein 16
Drunen (Gemeente Heusden)
Inleiding. Het GEMEENTEHUIS werd in 1939-1940 gebouwd naar ontwerp van architect Edmond Nijsten in de stijl van de Delftse School. Het pan..

Boerderij van het in de Langstraat gebruikelijke type. Met riet gedekt wolfdak, voorgevel met vlechtingen, vensters met zes-, negen-, twaalf- en twint ..

Kleinestraat 19
Drunen (Gemeente Heusden)
BOERDERIJ van het in de Langstraat gebruikelijke type, midden 19e eeuw. Met riet gedekt wolfdak, voorgevel met vlechtingen, vensters met zes..

Voormalige spoorbrug, onderdeel van de Langstraatlijn, tegenwoordig in gebruik als onderdeel van een fietsroute tussen Drunen en Waalwijk

Langs de Langstraatlijn. (bij)
Drunen (Gemeente Heusden)
Inleiding. Voormalige SPOORBRUG, onderdeel van de Langstraatlijn, tegenwoordig in gebruik als onderdeel van een fietsroute tussen Drunen e..

Kaart & Routeplanner