Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op L-vormige plattegrond onder rieten wolfdak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen in Elshout

Boerderij

Heusdenseweg 17
5154EJ Elshout (gemeente Heusden)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Pand op L-vormige plattegrond onder rieten wolfdak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen

Pand uit de 18e eeuw op L-vormige plattegrond onder rieten wolfdak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14140
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op L-vormige plattegrond onder rieten wolfdak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen in Elshout

Pastorie

Kerkstraat 35
Elshout (Gemeente Heusden)
Inleiding. De PASTORIE werd gebouwd in 1899 in opdracht van de Norbertijnen door architect J.H. van den Abeelen uit Tilburg. Het pand, dat..

Gemeentehuis in de stijl van de Delftse School

Raadhuisplein 16
Drunen (Gemeente Heusden)
Inleiding. Het GEMEENTEHUIS werd in 1939-1940 gebouwd naar ontwerp van architect Edmond Nijsten in de stijl van de Delftse School. Het pan..

Voormalige kortgevelboerderij met middenlangsdeel onder rieten zadeldak met wolfseinden

Grotestraat 47
Drunen (Gemeente Heusden)
Inleiding Voormalige KORTGEVELBOERDERIJ met middenlangsdeel onder rieten zadeldak met wolfseinden. Het pand is opgetrokken in Ambachtelij..

Boerderij van het in de Langstraat gebruikelijke type. Met riet gedekt wolfdak, voorgevel met vlechtingen, vensters met zes-, negen-, twaalf- en twint ..

Kleinestraat 19
Drunen (Gemeente Heusden)
BOERDERIJ van het in de Langstraat gebruikelijke type, midden 19e eeuw. Met riet gedekt wolfdak, voorgevel met vlechtingen, vensters met zes..

Hertogin van Brabant

Parallelweg 8
Drunen (Gemeente Heusden)
Molen. Ronde stenen bergkorenmolen uit 1842.

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)