Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen in Waarder

Boerderij

Westeinde 43
3466NL Waarder (gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen

Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag, eerste helft 19e eeuw. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14137
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen in Waarder

Boerderij. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel

De Groendijck 39
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, blijkens stichtingssteen uit 1853. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoof..

Hoeve Welgelegen. Boerderij met in de voorgevel jaartalankers

Westeinde 31
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Hoeve Welgelegen. Boerderij met in de voorgevel jaartalankers: 1862. Goede bewaarde hoeve, waarvan woongedeelte en stal door een langgerekt ..

Boerderij, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen

Westeinde 21
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, begin 19e eeuw, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen.

Boerderij, onder met riet gedekt wolfdak, dat woonhuis en stal overdekt. Het gepleisterde woongedeelte heeft rechts een opkamer. Drielichtsvenster in ..

Westeinde 13
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, derde kwart 19e eeuw, onder met riet gedekt wolfdak, dat woonhuis en stal overdekt. Het gepleisterde woongedeelte heeft rechts ee..

Eenvoudige boerderij met empire-ramen. Met riet gedekt

De Groendijck 2
Driebruggen (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Eenvoudige boerderij met empire-ramen. Met riet gedekt.

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen in Waarder

Foto's (1)