Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen in Waarder

Boerderij

Westeinde 21
3466NK Waarder (gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen

Boerderij, begin 19e eeuw, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14135
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen in Waarder

Hoeve Welgelegen. Boerderij met in de voorgevel jaartalankers

Westeinde 31
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Hoeve Welgelegen. Boerderij met in de voorgevel jaartalankers: 1862. Goede bewaarde hoeve, waarvan woongedeelte en stal door een langgerekt ..

Boerderij, onder met riet gedekt wolfdak, dat woonhuis en stal overdekt. Het gepleisterde woongedeelte heeft rechts een opkamer. Drielichtsvenster in ..

Westeinde 13
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, derde kwart 19e eeuw, onder met riet gedekt wolfdak, dat woonhuis en stal overdekt. Het gepleisterde woongedeelte heeft rechts ee..

Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen

Westeinde 43
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag, eerste helft 19e eeuw. Vensters met zes- en ..

Boerderij. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel

De Groendijck 39
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, blijkens stichtingssteen uit 1853. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoof..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorp 17
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Ned.Herv.Kerk. Eenbeukige, laat-gotische, met houten tongewelven overdekte kruiskerk, waarvan het schip omstreeks 1500 gebouwd is. Het vijfz..

Kaart & Routeplanner