Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel in Waarder

Boerderij

De Groendijck 39
3466NJ Waarder (gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1853 (stichtingssteen)


Beschrijving van Boerderij. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel

Boerderij, blijkens stichtingssteen uit 1853. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14133
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij. Voorgevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel in Waarder

Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag. Vensters met zes- en negenruitsschuiframen

Westeinde 43
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerenhuis onder rieten zadeldak met aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen en rollaag, eerste helft 19e eeuw. Vensters met zes- en ..

Hoeve Welgelegen. Boerderij met in de voorgevel jaartalankers

Westeinde 31
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Hoeve Welgelegen. Boerderij met in de voorgevel jaartalankers: 1862. Goede bewaarde hoeve, waarvan woongedeelte en stal door een langgerekt ..

Boerderij, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen

Westeinde 21
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, begin 19e eeuw, onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken en 6- en 12-ruitsschuiframen.

Boerderij, onder met riet gedekt wolfdak, dat woonhuis en stal overdekt. Het gepleisterde woongedeelte heeft rechts een opkamer. Drielichtsvenster in ..

Westeinde 13
Waarder (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Boerderij, derde kwart 19e eeuw, onder met riet gedekt wolfdak, dat woonhuis en stal overdekt. Het gepleisterde woongedeelte heeft rechts ee..

Eenvoudige boerderij met empire-ramen. Met riet gedekt

De Groendijck 2
Driebruggen (Gemeente Bodegraven Reeuwijk)
Eenvoudige boerderij met empire-ramen. Met riet gedekt.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)