Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve. Dwarseind en een vrijwel vrijstaand woonhuis onder pannen zadeldak. Negenruits schuifvensters. Gevelsteen ter herinnering aan koninklijk bezoek in 1914 in Westwoud

Boerderij

Dr.Nuijensstraat 21
1617KA Westwoud (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: 1853 (gevelsteen)


Beschrijving van Stolphoeve. Dwarseind en een vrijwel vrijstaand woonhuis onder pannen zadeldak. Negenruits schuifvensters. Gevelsteen ter herinnering aan koninklijk bezoek in 1914

Stolphoeve, volgens gevelsteen uit 1853. Dwarseind en een vrijwel vrijstaand woonhuis onder pannen zadeldak. Negenruits schuifvensters. Gevelsteen ter herinnering aan koninklijk bezoek in 1914. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14064
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve. Dwarseind en een vrijwel vrijstaand woonhuis onder pannen zadeldak. Negenruits schuifvensters. Gevelsteen ter herinnering aan koninklijk bezoek in 1914 in Westwoud

Stolpboerderij

Dr.Nuijensstraat 22
Westwoud (Gemeente Drechterland)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het gekeerde Westfriese type, gelegen op een terp aan de zuidzijde van de Dr. Nuyensstraat en gebouwd rond 1870..

Nederlands hervormd kerkgebouw

Dr.Nuijensstraat 24
Westwoud (Gemeente Drechterland)
Inleiding Nederlands hervormd KERKGEBOUW, gebouwd in 1875 naar ontwerp van architect A.T. van Wijngaarden. Het kerkgebouw staat aan de zuidz..

Gemeentehuis

Dr.Nuijensstraat 13
Westwoud (Gemeente Drechterland)
GEMEENTEHUIS, gebouwd in 1855. Rechthoekig pand met hoge verdieping en met pannen gedekte schilddak, bekroond door een vierkant houten klok..

Vredebest

Oudijk 9
Westwoud (Gemeente Drechterland)
Vredebest. Stolphoeve met zijdelingse woninguitbouw, in gevelsteen gedateerd 1868. Boven de pronkdeur met bovenlicht en houten geveltop met ..

R.K. Sint-Martinuskerk

Dr.Nuijensstraat 80
Westwoud (Gemeente Drechterland)
R.K.KERK. Driebeukige kruiskerk, architect Th.Molkenboer, 1849. Driebeukige kruiskerk; de gevels voorzien van rondboogvensters en geleed met..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)