Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vredebest in Westwoud

Boerderij

Oudijk 9
1617KN Westwoud (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: 1868


Beschrijving van Vredebest

Vredebest. Stolphoeve met zijdelingse woninguitbouw, in gevelsteen gedateerd 1868. Boven de pronkdeur met bovenlicht en houten geveltop met pilasters. Inwendig betimmeringen en tegelschouwen. Ronde sierschoorsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14062
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vredebest in Westwoud

Gemeentehuis

Dr.Nuijensstraat 13
Westwoud (Gemeente Drechterland)
GEMEENTEHUIS, gebouwd in 1855. Rechthoekig pand met hoge verdieping en met pannen gedekte schilddak, bekroond door een vierkant houten klok..

Stolphoeve. Dwarseind en een vrijwel vrijstaand woonhuis onder pannen zadeldak. Negenruits schuifvensters. Gevelsteen ter herinnering aan koninklijk b ..

Dr.Nuijensstraat 21
Westwoud (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve, volgens gevelsteen uit 1853. Dwarseind en een vrijwel vrijstaand woonhuis onder pannen zadeldak. Negenruits schuifvensters. Geve..

Stolpboerderij

Dr.Nuijensstraat 22
Westwoud (Gemeente Drechterland)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het gekeerde Westfriese type, gelegen op een terp aan de zuidzijde van de Dr. Nuyensstraat en gebouwd rond 1870..

Nederlands hervormd kerkgebouw

Dr.Nuijensstraat 24
Westwoud (Gemeente Drechterland)
Inleiding Nederlands hervormd KERKGEBOUW, gebouwd in 1875 naar ontwerp van architect A.T. van Wijngaarden. Het kerkgebouw staat aan de zuidz..

R.K. Sint-Martinuskerk

Dr.Nuijensstraat 80
Westwoud (Gemeente Drechterland)
R.K.KERK. Driebeukige kruiskerk, architect Th.Molkenboer, 1849. Driebeukige kruiskerk; de gevels voorzien van rondboogvensters en geleed met..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)