Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren der Hervormde Kerk, met ingesnoerde spits in Oosterblokker

Kerkelijk Gebouw

Oosterblokker 98
1696BK Oosterblokker (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1450 1450 ca. 1450


Beschrijving van Toren der Hervormde Kerk, met ingesnoerde spits

Toren der Herv.Kerk, met ingesnoerde spits ca.1450; drie geledingen, de eerste met ingang in hoge spitsboognis, de tweede en derde versierd met smalle nissen, het muurwerk afgesloten door een rondboogfries. Klokkenstoel met klok van Hendrick Wegewaert, 1601, diam. 117,5 cm. Mechanisch torenuurwerk van Eijsbouts, ca. 1900, later voorzien van elektrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14056
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren der Hervormde Kerk, met ingesnoerde spits in Oosterblokker

Hervormde Kerk

Oosterblokker 98
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Herv.Kerk. Eenbeukige kruiskerk op omheind, verhoogd kerkhof. Het schip van de kerk XVB, dwarspand en vijfzijdig gesloten koor XVIA. Inwendi..

Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind. Links achter aangebouwd een schuurtje onder zadeldak; aan de achterzijde een nieuwe schuur

Oosterblokker 71
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind. Links achter aangebouwd een schuurtje onder zadeldak; aan de achterzijde een nieuwe schuur. Venster..

Stolpboerderij van het gekeerde Westfriese type

Oosterblokker 57
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het gekeerde Westfriese type, gelegen aan de zuidzijde van Oosterblokker, de gelijknamige dorpsweg van het dorp..

Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind dat voorzien is van een houten geveltop en een gesneden pronkdeur met dito kalf en bovenlicht

Oosterblokker 103
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind dat voorzien is van een houten geveltop en een gesneden pronkdeur met dito kalf en bovenlicht. XVIII..

Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht

Oosterblokker 39
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)