Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk in Oosterblokker

Kerkelijk Gebouw

Oosterblokker 98
1696BK Oosterblokker (gemeente Drechterland)
Noord Holland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van Hervormde Kerk

Herv.Kerk. Eenbeukige kruiskerk op omheind, verhoogd kerkhof. Het schip van de kerk XVB, dwarspand en vijfzijdig gesloten koor XVIA. Inwendig houten tongewelven, op de vier hoeken van de kruising schalken met heiligenbeelden, de vier Evangelisten voorstellende. Rijk versierde preekstoel 1661, koperen doopboog 1645, twee armen van koperen kronen. Tweeklaviers orgel met vrij Pedaal gemaakt door E. Leichel aan het eind van de 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14055
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk in Oosterblokker

Toren der Hervormde Kerk, met ingesnoerde spits

Oosterblokker 98
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Toren der Herv.Kerk, met ingesnoerde spits ca.1450; drie geledingen, de eerste met ingang in hoge spitsboognis, de tweede en derde versierd ..

Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind. Links achter aangebouwd een schuurtje onder zadeldak; aan de achterzijde een nieuwe schuur

Oosterblokker 71
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind. Links achter aangebouwd een schuurtje onder zadeldak; aan de achterzijde een nieuwe schuur. Venster..

Stolpboerderij van het gekeerde Westfriese type

Oosterblokker 57
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het gekeerde Westfriese type, gelegen aan de zuidzijde van Oosterblokker, de gelijknamige dorpsweg van het dorp..

Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind dat voorzien is van een houten geveltop en een gesneden pronkdeur met dito kalf en bovenlicht

Oosterblokker 103
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind dat voorzien is van een houten geveltop en een gesneden pronkdeur met dito kalf en bovenlicht. XVIII..

Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht

Oosterblokker 39
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht.

Kaart & Routeplanner