Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht in Oosterblokker

Boerderij

Oosterblokker 39
1696BB Oosterblokker (gemeente Drechterland)
Noord Holland


Beschrijving van Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht

Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14052
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met dwarseind en bijschuur. Klokvormig houten voorschot met doorbroken fronton en siervazen; gesneden pronkdeur en bovenlicht in Oosterblokker

Stolpboerderij van het gekeerde Westfriese type

Oosterblokker 57
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het gekeerde Westfriese type, gelegen aan de zuidzijde van Oosterblokker, de gelijknamige dorpsweg van het dorp..

Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind voorzien van houten geveltop en dwarseind eveneens met houten geveltop

Oosterblokker 31
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind voorzien van houten geveltop en dwarseind eveneens met houten geveltop. Deur met bovenlicht; schulpr..

Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind. Links achter aangebouwd een schuurtje onder zadeldak; aan de achterzijde een nieuwe schuur

Oosterblokker 71
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind. Links achter aangebouwd een schuurtje onder zadeldak; aan de achterzijde een nieuwe schuur. Venster..

Toren der Hervormde Kerk, met ingesnoerde spits

Oosterblokker 98
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Toren der Herv.Kerk, met ingesnoerde spits ca.1450; drie geledingen, de eerste met ingang in hoge spitsboognis, de tweede en derde versierd ..

Hervormde Kerk

Oosterblokker 98
Oosterblokker (Gemeente Drechterland)
Herv.Kerk. Eenbeukige kruiskerk op omheind, verhoogd kerkhof. Het schip van de kerk XVB, dwarspand en vijfzijdig gesloten koor XVIA. Inwendi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)