Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in stijl lodewijk in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 188
3311BZ Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw ca. 1800


Beschrijving van Pand met lijstgevel in stijl lodewijk

PAND met lijstgevel in stijl Lodewijk XVI met verkropte kroonlijst, gedragen door gesneden consoles. Geprofileerde, houten vensterdorpels. In de verdieping schuiframen. Schilddak. Achtergevel (XVII) waarin oude kozijnen en ramen ca. 1800 en Empire. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14038
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in stijl lodewijk in Dordrecht

Huis, waarvan de voorgevel in twee gedeelten is gebouwd. Breedte vier assen. De achtergevel aan de Wijnhaven heeft een overkraagd bovendeel in vakwerk ..

Wijnstraat 184
Dordrecht
In oorsprong 15e-eeuws HUIS, waarvan de voorgevel in twee gedeelten is gebouwd, gewijzigd XVIII. Breedte vier assen. De achtergevel aan de ..

Pand van belang om het schilddak

Wijnstraat 182
Dordrecht
PAND van belang om het schilddak (XVII - XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige lijstgevel met machinale steen bekleed

Wijnstraat 174
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII B), met machinale steen bekleed. Gesneden deurkalf (eierlijst), schuiframen stijl XVIII. Pui gewijzigd..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst

Wijnstraat 227
Dordrecht
PAND met lijstgevel met verkropte lijst (XVIII). In de tweede verdieping schuiframen (ca. 1800). Gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Voormalig bankgebouw in Overgangsstijl

Wijnstraat 239
Dordrecht
Inleiding Voormalig BANKGEBOUW waarvan het rechter deel in 1905 gebouwd is voor Stoop & Zoon naar ontwerp uit 1903 van de architect H.A. RE..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)