Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan de voorgevel in twee gedeelten is gebouwd. Breedte vier assen. De achtergevel aan de Wijnhaven heeft een overkraagd bovendeel in vakwerk. In de verdieping Empire schuiframen. Hoog schild .. in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 184
3311BZ Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 15e eeuw (oorsprong) 18e eeuw (gewijzigd)


Beschrijving van Huis, waarvan de voorgevel in twee gedeelten is gebouwd. Breedte vier assen. De achtergevel aan de Wijnhaven heeft een overkraagd bovendeel in vakwerk. In de verdieping Empire schuiframen. Hoog schild ..

In oorsprong 15e-eeuws HUIS, waarvan de voorgevel in twee gedeelten is gebouwd, gewijzigd XVIII. Breedte vier assen. De achtergevel aan de Wijnhaven heeft een overkraagd bovendeel in vakwerk. In de verdieping Empire schuiframen. Hoog schilddak. Oud hijsluik. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14037
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan de voorgevel in twee gedeelten is gebouwd. Breedte vier assen. De achtergevel aan de Wijnhaven heeft een overkraagd bovendeel in vakwerk. In de verdieping Empire schuiframen. Hoog schild .. in Dordrecht

Pand met lijstgevel in stijl lodewijk

Wijnstraat 188
Dordrecht
PAND met lijstgevel in stijl Lodewijk XVI met verkropte kroonlijst, gedragen door gesneden consoles. Geprofileerde, houten vensterdorpels. I..

Pand van belang om het schilddak

Wijnstraat 182
Dordrecht
PAND van belang om het schilddak (XVII - XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige lijstgevel met machinale steen bekleed

Wijnstraat 174
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII B), met machinale steen bekleed. Gesneden deurkalf (eierlijst), schuiframen stijl XVIII. Pui gewijzigd..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst

Wijnstraat 227
Dordrecht
PAND met lijstgevel met verkropte lijst (XVIII). In de tweede verdieping schuiframen (ca. 1800). Gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Twee huizen: links met trapgevel en rechts met lijstgevel

Wijnstraat 172
Dordrecht
Twee HUIZEN. Links trapgevel in Dordtse stijl ter breedte van een vensteras met muurankers. Vensters eerste verdieping met roedenverdeling ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)