Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand voorzien van halsgevel met bakstenen vleugelstukken, natuurstenen contourbanden, voluten en fronton in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 166
3311BZ Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand voorzien van halsgevel met bakstenen vleugelstukken, natuurstenen contourbanden, voluten en fronton

HOEKPAND Wijnbrug. Halsgevel met bakstenen vleugelstukken, natuurstenen contourbanden, voluten en fronton (XVII d). Verdieping met Empire schuiframen, zoldervensters met roedenverdeling stijl XVIII. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen en gewijzigde vensterindeling. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14032
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand voorzien van halsgevel met bakstenen vleugelstukken, natuurstenen contourbanden, voluten en fronton in Dordrecht

Pakhuis met lijstgevel, oorspronkelijk trapgevel

Wijnstraat 213
Dordrecht
PAKHUIS met lijstgevel, oorspronkelijk trapgevel (XVII B). Pui, vensters met roedenverdeling (XVII) en luiken gaaf bewaard. Boven de venster..

Kantoorgebouw met conciërgewoning

Wijnstraat 168A
Dordrecht
Inleiding KANTOORGEBOUW met conciërgewoning gebouwd in 1896 naar een ontwerp van de Dordtse architect H.A. Reus (1872-1935), in opdracht v..

Voormalig bankgebouw in Overgangsarchitectuur

Wijnstraat 209
Dordrecht
Inleiding Voormalig BANKGEBOUW uit 1906 in Overgangsarchitectuur, naar ontwerp van de Gebroeders Van Gendt A.L. zn. te Amsterdam. Het kanto..

Pand met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Wijnstraat 219
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII B) ter breedte van vier vensterassen. Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectu..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Wijnstraat 215
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)