Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met statige lijstgevel van souterrain, parterre, twee verdiepingen en attiekverdieping in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 138
3311BZ Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Pand met statige lijstgevel van souterrain, parterre, twee verdiepingen en attiekverdieping

PAND met statige lijstgevel (midden XIX) van souterrain, parterre, twee verdiepingen en attiekverdieping. Breedte vier vensterassen. Het souterrain is in stucwerk gebosseerd. Geprofileerde waterlijsten. Vensters in de attiek met deelzuiltjes. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14027
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met statige lijstgevel van souterrain, parterre, twee verdiepingen en attiekverdieping in Dordrecht

Henegouwen

Wijnstraat 155
Dordrecht
Huis "Henegouwen". HOEKPAND Gravenstraat. Vormt mooi geheel met het aangrenzende Lodewijk XV pand. In oorsprong 15e-eeuws huis met natuurst..

Pand met monumentale lijstgevel met natuurstenen, nog gotische pui

Wijnstraat 153
Dordrecht
PAND met monumentale lijstgevel (Lodewijk XV) met natuurstenen, nog gotische pui. Breedte vijf vensterassen. Middenrisaliet en zijpilasters...

Pand met eenvoudige lijstgevel met zijpilasters, rijk geprofileerde kroonlijst en in de mezzanino vensters, die in de kroonlijst doorlopen

Wijnstraat 147
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII d) met zijpilasters, rijk geprofileerde kroonlijst en in de mezzanino vensters, die in de kroonlijst d..

Hoekpand met eenvoudige lijstgevel, gepleisterd. Huis met schilddak

Wijnstraat 159
Dordrecht
HOEKPAND Gravenstraat tegenover het huis Henegouwen. Eenvoudige lijstgevel, gepleisterd (XIX A). Huis met schilddak. Gebouw van eenvoudige..

Pand met lijstgevel met empire ramen en dakvenster in het schilddak

Nieuwbrug 12
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XIX A ?) met Empire ramen en dakvenster in het schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)