Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale lijstgevel met natuurstenen, nog gotische pui in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 153
3311BV Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1766


Beschrijving van Pand met monumentale lijstgevel met natuurstenen, nog gotische pui

PAND met monumentale lijstgevel (Lodewijk XV) met natuurstenen, nog gotische pui. Breedte vijf vensterassen. Middenrisaliet en zijpilasters. Natuurstenen deuromlijsting, gesneden vensteromlijstingen, in de risaliet met bekroningen. Onder de kroonlijst zes consoles, alles Lodewijk XV. In het schilddak twee dakvensters. Empire schuiframen. Zeer fraai rococo stoephek, gedateerd: 1766. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 14004
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale lijstgevel met natuurstenen, nog gotische pui in Dordrecht

Henegouwen

Wijnstraat 155
Dordrecht
Huis "Henegouwen". HOEKPAND Gravenstraat. Vormt mooi geheel met het aangrenzende Lodewijk XV pand. In oorsprong 15e-eeuws huis met natuurst..

Pand met eenvoudige lijstgevel met zijpilasters, rijk geprofileerde kroonlijst en in de mezzanino vensters, die in de kroonlijst doorlopen

Wijnstraat 147
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII d) met zijpilasters, rijk geprofileerde kroonlijst en in de mezzanino vensters, die in de kroonlijst d..

Pand met statige lijstgevel van souterrain, parterre, twee verdiepingen en attiekverdieping

Wijnstraat 138
Dordrecht
PAND met statige lijstgevel (midden XIX) van souterrain, parterre, twee verdiepingen en attiekverdieping. Breedte vier vensterassen. Het sou..

Hoekpand met eenvoudige lijstgevel, gepleisterd. Huis met schilddak

Wijnstraat 159
Dordrecht
HOEKPAND Gravenstraat tegenover het huis Henegouwen. Eenvoudige lijstgevel, gepleisterd (XIX A). Huis met schilddak. Gebouw van eenvoudige..

De Vier Winden

Wijnstraat 137
Dordrecht
PAND met eenvoudige Lodewijk XVI lijstgevel van vier vensterassen met middenrisaliet. Kroonlijst met klossen. Alleen de beide verdiepingsven..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)