Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale lijstgevel, lodewijk in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 99
3311BT Dordrecht
Zuid Holland


Beschrijving van Pand met monumentale lijstgevel, lodewijk

PAND met monumentale lijstgevel, Lodewijk XVI, met zwaar, driehoekig fronton, waarin allegorische voorstelling van de handel (o.a. Mercuriuskop). Boven het middenvenster van de eerste verdieping kop met festoenen, rond het middenvenster van de tweede verdieping festoenen in de omlijsting. Vensterdorpels met consoles. In de parterre bladvullingen in de venstertogen. De pui wordt geflankeerd door gebosseerde bakstenen hoekpilasters. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13994
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale lijstgevel, lodewijk in Dordrecht

Pand met lijstgevel onder een lijst met no 95

Wijnstraat 97
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII d) onder een lijst met no 95. Empire schuiframen. Gave pui uit de bouwtijd. Gebouw van eenvoudige doch harmonis..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst en empire ramen

Wijnstraat 95
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII d) met verkropte lijst en Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundig..

Voormalig tuinhuis in de stijl van het Neo-Classicisme

Wijnstraat 107
Dordrecht
Inleiding Voormalig TUINHUIS uit 1864 in de stijl van het Neo-Classicisme dat oorspronkelijk behoorde bij de naastgelegen Delftse Bank, Wij..

Pand met monumentale lijstgevel ter breedte van zeven vensterassen

Wijnstraat 82
Dordrecht
PAND met monumentale lijstgevel ter breedte van zeven vensterassen. Middenrisaliet met versierde middenpartij: Lodewijk XIV. Hoekpilasters. ..

Pand met lijstgeveltje met schuiframen

Wijnstraat 80
Dordrecht
PAND met lijstgeveltje (ca. 1800) met schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)