Meer dan 63.000 rijksmonumenten


West Indisch Huis in Dordrecht

Woonhuis

Wijnstraat 87
3311BT Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1735 (jaartal)


Beschrijving van West Indisch Huis

PAND met monumentale lijstgevel in Lodewijk XIV stijl met middenrisaliet, zijpilasters, kroonlijst met spiegel en consoles, gedateerd 1735. Rijk versierde middenpartij. Zeer mooie deur met kalf en rijk gesneden bovenlicht. Stoep. Inwendig: hal met tochtdeur en snijraam in rijke Lodewijk XIV vormen. Gang en hal met stucwerk, dessus-de-portes e.d.. Rechter voorkamer met suitedeuren Lodewijk XV. Trappenhuis Lodewijk XV. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13990
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van West Indisch Huis in Dordrecht

In de kern Laat-Gotisch woonhuis

Wijnstraat 85
Dordrecht
In de kern Laat-Gothisch woonhuis, XVI-A. De eerste verdieping van de voorgevel van het Dordtse type, XVI-A, met driepasbogen, waarvan de to..

Pand met gave lijstgevel met verkropte kroonlijst met drie consoles

Wijnstraat 89
Dordrecht
PAND met gave lijstgevel met verkropte kroonlijst met drie consoles en jaartal 1768. Pui met goede deur en gesneden kalf en bovenlicht, Lode..

Achterhuis met afgeknotte puntgevel en afgewolfd zadeldak en schilddak

Wijnstraat 74
Dordrecht
ACHTERHUIS met afgeknotte puntgevel en afgewolfd zadeldak (XVIII ?) en schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en va..

Pand met halsgevel van het vingboonstype

Wijnstraat 83
Dordrecht
PAND met halsgevel van het Vingboonstype (XVII B). Souterrain, parterre, twee verdiepingen en zolderverdieping. In het souterrain getoogd po..

Hoekpand met eenvoudige lijstgevel, waarin Empire schuiframen. Pui gewijzigd

Wijnstraat 62
Dordrecht
HOEKPAND Mattensteiger. Eenvoudige lijstgevel (XIX A), waarin Empire schuiframen. Pui gewijzigd. Gebouw van eenvoudige doch harmonische arc..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)