Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee pandjes met schilddaken, gepleisterde gevels en roedenverdeling in stijl XVIII en Empire in Dordrecht

Woonhuis

Wijnbrug 1
3311EV Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Twee pandjes met schilddaken, gepleisterde gevels en roedenverdeling in stijl XVIII en Empire

Achter Voorstraat 259 twee PANDJES met schilddaken, gepleisterde gevels en roedenverdeling in stijl XVIII en Empire. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13979
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee pandjes met schilddaken, gepleisterde gevels en roedenverdeling in stijl XVIII en Empire in Dordrecht

De Pauw

Voorstraat 259
Dordrecht
HOEKPAND Wijnbrug "De Pauw". Rijk versierde renaissance trapgevel (XVII a) met houten pui (XVIII B). Dubbele pilasters met zandstenen banden..

Samengetrokken uit twee panden die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen en een lijstgevel hebben. Dak vernieuwd

Voorstraat 261
Dordrecht
Samengetrokken uit twee PANDEN die aan de Wijnhaven een puntgevel met vlechtingen (XVII) en een lijstgevel (XVIII) hebben. Dak vernieuwd. G..

Pand met verkropte lijstgevel

Voorstraat 255
Dordrecht
PAND met verkropte lijstgevel (XVIII). Achter puntgevel. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Winkelwoning met achterhuis

Voorstraat 251
Dordrecht
Inleiding WINKELWONING met een veel ouder, separaat ACHTERHUIS uit de achttiende eeuw aan de Grote Appelsteiger, gescheiden door twee licht..

Pand met aan de wijnhaven gevel onder rechte lijst

Voorstraat 263
Dordrecht
PAND met aan de Wijnhaven gevel (XVII) onder rechte lijst. Vensters met oude kozijnen en roedenverdeling stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)