Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In den Branche in Dordrecht

Woonhuis

Wolwevershaven 42 A
3311AW Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van In den Branche

WOONHUIS "In den Branche". Eenvoudige lijstgevel (XVIII d). Deur met pilasteromlijsting en hoofdgestel. Schuiframen in de parterre XIX A, in de verdiepingen XIX a. Stoep met balusterhek. Lange gang met stucwerk en rococo tochtpui. Voorkamer: schouw en plafond Lodewijk XV. Achterkamer: prachtige schouw met gesneden boezem, waarop voorstelling van Apollo en Daphne, welke in een wilg verandert. Tussenwand Lodewijk XV. In de voorkamer Pompeiiaans aandoende dessus-de-portes. Achterhuis met geschilderd plafond. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13977
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In den Branche in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevels van drie vensterassen

Wolwevershaven 40
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevels (XIX b) van drie vensterassen. Zware, geprofileerde vensteromlijstingen in hout. Onder de hardstenen venster..

Pand met gevel, bestaande uit de drie overgebleven vensterassen van een brede, vijf assen tellende pilastergevel

Wolwevershaven 41
Dordrecht
PAND met gevel, bestaande uit de drie overgebleven vensterassen van een brede, vijf assen tellende pilastergevel (midden XVII). Hoge, bakste..

Huis onder een schilddak met no 42

Wolwevershaven 44
Dordrecht
HUIS onder een schilddak met no 42. Eenvoudige lijstgevel (XVIII d) met in de verdiepingen Empire schuiframen. TUINHUIS aan de rivierzijde,..

Oslo

Wolwevershaven 32
Dordrecht
PAKHUIS "Oslo". Gepleisterde lijstgevel (XVIII d) met Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Pand

Wolwevershaven 39
Dordrecht
PAND met Lodewijk XIV lijstgevel van vijf assen breed met middenrisaliet. Rijk gebeeldhouwde middenpartij. Deur in pilasteromlijsting met mo..

Kaart & Routeplanner