Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel, bestaande uit de drie overgebleven vensterassen van een brede, vijf assen tellende pilastergevel in Dordrecht

Woonhuis

Wolwevershaven 41
3311AW Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/19e eeuw


Beschrijving van Pand met gevel, bestaande uit de drie overgebleven vensterassen van een brede, vijf assen tellende pilastergevel

PAND met gevel, bestaande uit de drie overgebleven vensterassen van een brede, vijf assen tellende pilastergevel (midden XVII). Hoge, bakstenen pilasters van de kolossale orde met gebeeldhouwde, Korinthische kapitelen, waarboven houten kroonlijst (XIX a). Empire schuiframen. Stoep met balusterhek. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13976
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel, bestaande uit de drie overgebleven vensterassen van een brede, vijf assen tellende pilastergevel in Dordrecht

In den Branche

Wolwevershaven 42A
Dordrecht
WOONHUIS "In den Branche". Eenvoudige lijstgevel (XVIII d). Deur met pilasteromlijsting en hoofdgestel. Schuiframen in de parterre XIX A, in..

Pand met eenvoudige lijstgevels van drie vensterassen

Wolwevershaven 40
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevels (XIX b) van drie vensterassen. Zware, geprofileerde vensteromlijstingen in hout. Onder de hardstenen venster..

Oslo

Wolwevershaven 32
Dordrecht
PAKHUIS "Oslo". Gepleisterde lijstgevel (XVIII d) met Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Huis onder een schilddak met no 42

Wolwevershaven 44
Dordrecht
HUIS onder een schilddak met no 42. Eenvoudige lijstgevel (XVIII d) met in de verdiepingen Empire schuiframen. TUINHUIS aan de rivierzijde,..

Pand

Wolwevershaven 39
Dordrecht
PAND met Lodewijk XIV lijstgevel van vijf assen breed met middenrisaliet. Rijk gebeeldhouwde middenpartij. Deur in pilasteromlijsting met mo..

Kaart & Routeplanner