Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stokholm in Dordrecht

Gebouw

Wolwevershaven 30
3311AW Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1730

(1 recensie)

Beschrijving van Stokholm

PAKHUIS "Stokholm". Zeer monumentale pakhuisgevel: begane grond, drie verdiepingen en drie zolderverdiepingen. Breedte zes vensterassen. Halsgevel met vleugelstukken, alles baksteen met natuurstenen lijst en contourbanden. Boven het venster van de tweede zolderverdieping cartouche met: MDCCXXX. Geprofileerde segmentvormig gevelafdekking. Boven de pui (ca. 1800) cartouche met de naam Stokholm. Alle vensters bezitten nog hun oorspronkelijke kozijnen en roedenverdeling. Aan de achterzijde twee puntgevels, oprijzend uit het water. Het interieur is oorspronkelijk. Gerestaureerd 1962-63. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13971
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen (1)

Stokholm
5
Recensie door: ()
Het gebouw Stokholm heeft als u er goed op let, aan de rivier ooit een stuk nieuwe muur gekregen.....en dat komt omdat ooit lang geleden in vroeger tijden,mijn grootvader, Philippus van den Adel uit Papendrecht met zijn schip er in gevaren is en de boegspiet van het schip door de muur gedrukt is.....het is nu bijna niet meer te zien en als je het niet weet valt het bijna niet meer op......Toch interessant.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stokholm in Dordrecht

Woonhuis in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissance, behorende bij een complex met een tuinkoepel en een waarschijnlijk oudere folly in de achterlig ..

Wolwevershaven 34
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS uit 1895-1896 in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissance, behorende bij een complex met een tuinkoepel en een waarschi..

Tuinkoepel behorende bij het woonhuiscomplex wolwevershaven 34

Wolwevershaven 34
Dordrecht
Inleiding TUINKOEPEL behorende bij het woonhuiscomplex Wolwevershaven 34. Het complex bestaat uit een woonhuis uit 1895-1896 in de stijl va..

Folly behorende bij het woonhuiscomplex wolwevershaven 34

Wolwevershaven 34
Dordrecht
Inleiding FOLLY behorende bij het woonhuiscomplex Wolwevershaven 34. Het complex bestaat uit een woonhuis uit 1895-1896 in de stijl van de ..

Woonhuis

Wolwevershaven 35
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS uit 1893 naar ontwerp van architect W. Stok in Overgangsarchitectuur met Neo-Renaissance ornamenten. De woning werd in o..

Pand met lijstgevel

Wolwevershaven 23
Dordrecht
PAND met lijstgevel in Lodewijk XIV stijl. Drie assen, waarvan de middelste als risaliet is behandeld. Kroonlijst met gesneden consoles, ges..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)