Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Wolwevershaven 23
3311AW Dordrecht
Zuid Holland


Beschrijving van Pand met lijstgevel

PAND met lijstgevel in Lodewijk XIV stijl. Drie assen, waarvan de middelste als risaliet is behandeld. Kroonlijst met gesneden consoles, gesneden ornament boven de vensters van de middenrisaliet. Ingang rechts in het souterrain binnen pilasteromlijsting. Het huis draagt een zadeldak tussen puntgevels. Dakvenster. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13970
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Wolwevershaven 22
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS uit 1906 naar ontwerp van de architecten Gebr. Van Gendt A.L.zn uit Amsterdam. Het pand is in opdracht van bankier Otto ..

Pand

Wolwevershaven 21
Dordrecht
PAND met zeer rijk versierde Lodewijk XIV gevel met middenrisaliet. Natuurstenen pui, waarin deuromlijsting met verdiepte pilasters, fijn ge..

Pand met eenvoudige gepleisterde lijstgevel

Wolwevershaven 20
Dordrecht
PAND met eenvoudige gepleisterde lijstgevel (XIX b). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Stokholm

Wolwevershaven 30
Dordrecht
PAKHUIS "Stokholm". Zeer monumentale pakhuisgevel: begane grond, drie verdiepingen en drie zolderverdiepingen. Breedte zes vensterassen. Hal..

Pand met gepleisterde lijstgevel met stucdecoraties

Wolwevershaven 14
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met stucdecoraties. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waar..

Kaart & Routeplanner