Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in Dordrecht

Woonhuis

Wolwevershaven 21
3311AW Dordrecht
Zuid Holland


Beschrijving van Pand

PAND met zeer rijk versierde Lodewijk XIV gevel met middenrisaliet. Natuurstenen pui, waarin deuromlijsting met verdiepte pilasters, fijn gesneden bladfries als afsluiting, oorspronkelijke deur en bovenlicht. De risaliet heeft rond het parterrevenster voluten, siervazen en hermen, om de verdiepingsvensters voluten, siervazen en guirlandes. Geprofileerde, omgekorniste kroonlijst, aan weerszijden door gebeeldhouwde consoles gedragen. Alle vensters Empire schuiframen. Het huis heeft een schilddak. Inwendig: Maaskamer met schouw (Lodewijk XIV) met hoge, marmeren mantel en boezem met stucrelief. Wandbetimmering met buffetnis, Lodewijk XIV, dessus-de-portes: grauwtjes. Plafond uitgebroken. Marmerdecoratie van de gangen verwijderd. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13969
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in Dordrecht

Pand met eenvoudige gepleisterde lijstgevel

Wolwevershaven 20
Dordrecht
PAND met eenvoudige gepleisterde lijstgevel (XIX b). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Woonhuis

Wolwevershaven 22
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS uit 1906 naar ontwerp van de architecten Gebr. Van Gendt A.L.zn uit Amsterdam. Het pand is in opdracht van bankier Otto ..

Pand met lijstgevel

Wolwevershaven 23
Dordrecht
PAND met lijstgevel in Lodewijk XIV stijl. Drie assen, waarvan de middelste als risaliet is behandeld. Kroonlijst met gesneden consoles, ges..

Pand met gepleisterde lijstgevel met stucdecoraties

Wolwevershaven 14
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met stucdecoraties. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waar..

Pand met eenvoudige lijstgevel met geprofileerde houten vensteromlijstingen en dakvenster

Wolwevershaven 13
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel met geprofileerde houten vensteromlijstingen en dakvenster (XIX c). Gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)