Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hof van Slingelandt in Dordrecht

Woonhuis

Vriesestraat 98
3311NR Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1519 (gesticht) 1593-95 (vergroot) 1726 (hernieuwd)


Beschrijving van Hof van Slingelandt

HOF van Slingelandt. Gesticht 1519, vergroot 1593-95; hernieuwd 1726. Eenvoudige bakstenen lijstgevel ter breedte van negen vensterassen. Ramen in stijl XVIII, kroonlijst gewijzigd. Boven de doorgang naar het hof gevelsteen (Lodewijk XIV) met wapens van de families Slingelandt en Van der Mee met opschrift. Aan de achterzijde van het poortgebouw boven de doorgang dergelijke gevelsteen met gepolychromeerd wapen van Mr. Baron Barth. van Segwaert, die het Hof in 1727 vergrootte. Aan weerszijden van het hofje huisjes van parterre en verdieping, deels vernieuwd ca. 1920. In de as, tegenover de poort, vrijstaand pandje met hoog schilddak, waarin twee woningen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13952
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hof van Slingelandt in Dordrecht

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met muurankers

Vriesestraat 83
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII) met muurankers. Zolderraam met roedenverdeling stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige doch h..

Pand met eenvoudige tuitgevel met hoekvoluten

Vriesestraat 88
Dordrecht
PAND met eenvoudige tuitgevel met hoekvoluten (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige gevel met verkropte lijst

Vriesestraat 84
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met verkropte lijst (XIX A). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met hoge, monumentale gevel met zeer rijk gesneden kroonlijst en geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk

Vriesestraat 75
Dordrecht
PAND met hoge, monumentale gevel (XIX c) met zeer rijk gesneden kroonlijst (eierlijst en consoles) en geprofileerde vensteromlijstingen in s..

Pand met gewijzigde trapgevel met nieuwe top, sierankers, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen in de verdieping

Vriesestraat 87
Dordrecht
PAND met gewijzigde trapgevel met nieuwe top, sierankers, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen in de verdieping. Gedateerd boven..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)