Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gewijzigde trapgevel met nieuwe top, sierankers, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen in de verdieping in Dordrecht

Woonhuis

Vriesestraat 87
3311NP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1592


Beschrijving van Pand met gewijzigde trapgevel met nieuwe top, sierankers, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen in de verdieping

PAND met gewijzigde trapgevel met nieuwe top, sierankers, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen in de verdieping. Gedateerd boven de puibalk: 1592. Ramen XVIII en Empire. Fraai gebouw van eenvoudige architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13944
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gewijzigde trapgevel met nieuwe top, sierankers, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen in de verdieping in Dordrecht

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met muurankers

Vriesestraat 83
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII) met muurankers. Zolderraam met roedenverdeling stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige doch h..

Hof van Slingelandt

Vriesestraat 98
Dordrecht
HOF van Slingelandt. Gesticht 1519, vergroot 1593-95; hernieuwd 1726. Eenvoudige bakstenen lijstgevel ter breedte van negen vensterassen. R..

Pand met hoge, monumentale gevel met zeer rijk gesneden kroonlijst en geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk

Vriesestraat 75
Dordrecht
PAND met hoge, monumentale gevel (XIX c) met zeer rijk gesneden kroonlijst (eierlijst en consoles) en geprofileerde vensteromlijstingen in s..

Pand met eenvoudige tuitgevel met hoekvoluten

Vriesestraat 88
Dordrecht
PAND met eenvoudige tuitgevel met hoekvoluten (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige gevel met verkropte lijst

Vriesestraat 84
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met verkropte lijst (XIX A). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)