Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met hoge, monumentale gevel met zeer rijk gesneden kroonlijst en geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk in Dordrecht

Woonhuis

Vriesestraat 75
3311NP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met hoge, monumentale gevel met zeer rijk gesneden kroonlijst en geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk

PAND met hoge, monumentale gevel (XIX c) met zeer rijk gesneden kroonlijst (eierlijst en consoles) en geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk. Zes vensters breed. Links en hijsbalk. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13942
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met hoge, monumentale gevel met zeer rijk gesneden kroonlijst en geprofileerde vensteromlijstingen in stucwerk in Dordrecht

Pand met Dordts trapgeveltje met segmentvormig fronton als bekroning en muurankers

Vriesestraat 73
Dordrecht
PAND met Dordts trapgeveltje (XVII d) met segmentvormig fronton als bekroning en muurankers. Pui en zolderkruiskozijn van restauratie. Schui..

Pand met eenvoudige gevel met verkropte lijst

Vriesestraat 84
Dordrecht
PAND met eenvoudige gevel met verkropte lijst (XIX A). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige tuitgevel met hoekvoluten

Vriesestraat 88
Dordrecht
PAND met eenvoudige tuitgevel met hoekvoluten (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met geverfde Dordtse trapgevel

Vriesestraat 71
Dordrecht
PAND met geverfde Dordtse trapgevel (XVII c). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige, tot puntgevel gewijzigde trapgevel met topfronton

Vriesestraat 69
Dordrecht
PAND met eenvoudige, tot puntgevel gewijzigde trapgevel met topfronton (ca. 1700 ?). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)